Fredet, Info

Else Rønnevig nominert til Europa Nostra Awards 2024

Bilde av Else Rønnevig som baker brød

Vi i foreningen Fredet gratulerer vårt styremedlem Else «Sprossa» Rønnevig med nominasjon! Takk for ditt arbeid i nær 50 år!

Dette er hentet fra www.kulturarv.no:

Det er i høst sent inn én nominasjon fra Norge til den årlige konkurransen om De europeiske kulturminnepriser/Europa Nostra Awards.

Else Rønnevig er nominert av Fortidsminneforeningen i klassen «Heritage Champions» som tildeles enkeltpersoner, foreninger eller lignende som utviser særlig innsats og engasjement over lang tid for bevaring av enkeltstående kulturminner eller kulturmiljøer eller for ivaretagelse av kulturarven generelt.

Else «Sprossa» Rønnevig har i snart 50 år arbeidet med istandsetting av ulike historiske bygninger og bygningsdetaljer. Også den immaterielle kulturarven har fått hennes oppmerksomhet. Hennes enestående erfaringer og formidlingsglede er synliggjort gjennom 12 «lærebøker», omfattende kursvirksomhet og formidling over hele Norge.

Europa Nostra Awards ble første gang delt ut i 2002. I fjor ble det sendt inn over 220 prosjekter fra hele Europa til bedømning, fordelt på fem kategorier. Neste års vinnere offentliggjøres til våren, og prisutdelingene finner sted under den årlige europeiske kulturminnekongressen som i 2024 arrangeres i Bucuresti, Romania.

Europa Nostra Norge v/styret .Kontakt: Erik Schultz, styreleder , e-post eschultz@online.no, tlf. 907 52 844

Publisert 8. november 2023 av kulturarv.no